Postat 21 aprilie 2024
Cafea Verde BURUNDI Kibira North 2022, Arabica 100%
48 lei
Firma
Descriere
Descriere
FERMA: Mici ferme care lucreaza cu statiile de spalare ,Bukeye, Heza & Ninga
ALTITUDINE: 1600 m - 2100 m
VARIETATE: Bourbon
PROCESARE: Naturala
Perioada Recoltare: Aprilie - Iunie
GUST - Gust dulce dulce licoros cu note de mure si o baza de fructe confiate si rom cu stafide, Corp fin , Aciditate citrica de fructe coapte inchise la culoare.
Scor SCA - 85
Sursa / Procesare / Poveste:
BURUNDI NATURAL SPECIALITY GRADE
LONG MILES COFFEE KIBIRA SCR15+
În Burundi, podișurile înalte domină peisajul, formând un peisaj unic de munți „rotiți”. Unii dintre cei mai buni arbori de cafea din Burundi cresc pe aceste pante verzi. În urmă cu peste zece ani, Ben și Kristy Carlson au decis să facă din acest loc casa lor și au fondat Long Miles Coffee în 2013. Ei cred că „cafeaua are capacitatea de a schimba un peisaj și de a transforma un popor“. Așadar, cu scopul de a crea condiții de viață mai bune pentru comunitățile locale printr-o cultivare îmbunătățită a cafelei, au adunat mici fermieri și au început să construiască prima stație de spălare.
Fiecare fermier mic crește mai puțin de o pungă de cafea pe an. Pentru a aduce pe piață cafeaua pe care o cultivă, cuplul Carlson oferă infrastructura necesară și asistență agricolă pe tot parcursul anului. În prezent, rețeaua lor puternică este formată din peste 5.000 de familii de cultivatori de cafea de pe unsprezece dealuri din nordul Burundi. Acest lot Kibira este un amestec de cafele din multe dintre aceste ferme de pe dealuri diverse, reflectând rețeaua puternică a comunității Long Miles. Numele lotului exprimă recunoștință față de pădurea tropicală locală Kibira, care oferă microclimatul răcoros benefic pentru creșterea cafelei în Burundi.
Cafele Kibira sunt colectate și procesate la cele trei stații de spălare deținute de Long Miles. După ce cireșele fiecărui fermier au fost selectate, cântărite și înregistrate, cafeaua este așezată într-un singur strat pe paturi tradiționale africane crescute pentru a se usca în întregul său fruct. Cireșele care se usucă sunt rotite continuu și acoperite atunci când soarele devine prea intens, când plouă și peste noapte. Rezultatul este o ceașcă delicioasă cu note dulci de fructe de padure negre. Bucurați-vă o înghițitură de această cafea delicioasă și bucurați-vă de povestea sa unică!
FERMA: Mici ferme care lucreaza cu statiile de spalare ,Bukeye, Heza & Ninga
ALTITUDINE: 1600 m - 2100 m
VARIETATE: Bourbon
PROCESARE: Naturala
Perioada Recoltare: Aprilie - Iunie
GUST - Gust dulce dulce licoros cu note de mure si o baza de fructe confiate si rom cu stafide, Corp fin , Aciditate citrica de fructe coapte inchise la culoare.
Scor SCA - 85
Sursa / Procesare / Poveste:
BURUNDI NATURAL SPECIALITY GRADE
LONG MILES COFFEE KIBIRA SCR15+
În Burundi, podișurile înalte domină peisajul, formând un peisaj unic de munți „rotiți”. Unii dintre cei mai buni arbori de cafea din Burundi cresc pe aceste pante verzi. În urmă cu peste zece ani, Ben și Kristy Carlson au decis să facă din acest loc casa lor și au fondat Long Miles Coffee în 2013. Ei cred că „cafeaua are capacitatea de a schimba un peisaj și de a transforma un popor“. Așadar, cu scopul de a crea condiții de viață mai bune pentru comunitățile locale printr-o cultivare îmbunătățită a cafelei, au adunat mici fermieri și au început să construiască prima stație de spălare.
Fiecare fermier mic crește mai puțin de o pungă de cafea pe an. Pentru a aduce pe piață cafeaua pe care o cultivă, cuplul Carlson oferă infrastructura necesară și asistență agricolă pe tot parcursul anului. În prezent, rețeaua lor puternică este formată din peste 5.000 de familii de cultivatori de cafea de pe unsprezece dealuri din nordul Burundi. Acest lot Kibira este un amestec de cafele din multe dintre aceste ferme de pe dealuri diverse, reflectând rețeaua puternică a comunității Long Miles. Numele lotului exprimă recunoștință față de pădurea tropicală locală Kibira, care oferă microclimatul răcoros benefic pentru creșterea cafelei în Burundi.
Cafele Kibira sunt colectate și procesate la cele trei stații de spălare deținute de Long Miles. După ce cireșele fiecărui fermier au fost selectate, cântărite și înregistrate, cafeaua este așezată într-un singur strat pe paturi tradiționale africane crescute pentru a se usca în întregul său fruct. Cireșele care se usucă sunt rotite continuu și acoperite atunci când soarele devine prea intens, când plouă și peste noapte. Rezultatul este o ceașcă delicioasă cu note dulci de fructe de padure negre. Bucurați-vă o înghițitură de această cafea delicioasă și bucurați-vă de povestea sa unică!
ID: 209625565
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx